Tips til en god start på efterskolen

Skal du snart starte på musik efterskole Jylland eller en anden efterskole? I så fald er du nok en smule nervøs og spændt. Det er der ikke noget at sige til, da det er en stor ting. Du skal væk hjemmefra fra dine forældre og alle dine venner og stå meget mere på egne ben. Her finder du tips, der kan hjælpe dig med at få en god start på efterskolen.

Sørg for at smile

Det er altid en god idé at smile og se glad ud. Hvis du smiler, vil andre få lyst til at snakke med dig. Herved får du nemmere ved at lære de andre at kende og få nye venner. Og det er vigtigt i forhold til at få en god start på efterskolen.

Vær imødekommende og åben

Det er ydermere vigtigt, at du er både imødekommende og åben. Hvis du smiler og er imødekommende på samme tid, vil det blive lettere for dig at danne nye venskaber og få kontakt til en masse mennesker.

Sig ja tak til nye udfordringer

På en efterskole kan det være, at du får mulighed for at prøve ting, som du aldrig har prøvet før. At sige ja tak til disse udfordringer kan udvikle og give dig rigtig meget som menneske.

Bliv på efterskolen de første weekender

Sidst men ikke mindst er det en god idé at blive på efterskolen de første weekender i stedet for at tage hjem. Du kan altid tage hjem og besøge dine forældre og dine venner på et andet tidspunkt.