Gør læsning til at god oplevelse for børn

I skolen opfordres der ofte til at børn læser mindst 30 minutter dagligt i særligt de mindste klasser af folkeskolen, men læsning er vigtigt for alle uanset alder. Men når man snakker om børn og læsning, er der nogle ting du som forældre kan gøre for at styrke læseglæden.

Vigtigheden i at læse?

Der er flere grunde til at læsning er vigtig for børn. Børn skal læse, da det er med til at styrke deres brug af fantasi, og giver dem oplevelser, som de ikke kan få ved et spil, leg eller film. Derudover er læsning jo en nødvendighed at kunne i skolen, livet og samfundet, og det er derfor en god ide at gøre læringen af at læse til en god oplevelse. Derudover er sprogforståelse og kommunikation vigtige kompetencer at besidde som læsning er med til at styrke, hvilket også skabes gennem at læse sammen med sine børn og tale om det man læser.

Gør det til en fælles aktivitet

Det kan være en ide at starte med lidt højtlæsning i de små aldre for at få dem ind i læsning. Når børnene er gamle nok til at læse selv, kan I gøres det til en fælles aktivitet med lidt læsning dagligt, hvis I har tid, eller i hvert fald et par gange om ugen. Mens dit barn læser i en god bog, så kan du selv få tid til, i en ellers travl hverdag, at fordybe dig i læsning lige meget om det er en bog, blad eller en netavis.

Find læsestof der interesserer

Når der skal findes det rette læsestof, er det vigtigt at være på udkig efter noget, som interesserer, da det igen vil styrke den gode oplevelse ved læsning og ikke gøre det til at byrde. Børn kan have forskellige interesser som sport, dyr, fantasy, venskaber osv. Man kan finde mange temaer på biblioteket.