Hold en god børnefødselsdag for dit 5-årige barn

Det er stort for et barn at blive 5 år. Derfor skal det naturligvis fejres med manér både med vennerne fra børnehaven og med familien. Når du inviterer dit barns venner fra børnehaven hjem til børnefødselsdag, bør du være godt forberedt i forhold til, hvilke aktiviteter du vil tilbyde børnene.

Hold en struktureret fødselsdag

Børn har det bedst, når der er struktur. Så hvis du ønsker at holde en børnefødselsdag, der er en dejlig oplevelse for både fødselsdagsbarnet og gæsterne, bør du være struktureret i forhold til aktiviteterne på dagen.

Typisk får børnene enten is, slik eller kage, der er fyldt med sukker. Børn kan sagtens lege på egen hånd, men det kan nemt kamme over, når der er mange børn samlet, hvorfor det kan være en god idé med styrede aktiviteter.

Hav masser af sjove aktiviteter klar

Inden børnefødselsdagen bør du lave en plan for, hvilke aktiviteter du vil tilbyde børnene. Hav gerne for mange aktiviteter klar således, at du ikke løber tør for idéer, hvis du på dagen kan mærke, at det er bedst med styrede aktiviteter.

På nettet kan du finde masser af inspiration til, hvilke lege der er gode til en 5-års fødselsdag. Det kan eksempelvis være en leg, hvor du lægger et stykke hvidt papir til hvert barn i en rundkreds.

Køb nok farveblyanter således, at du kan lægge en enkelt farveblyant ved hvert papir. Placer et barn ved hvert stykke papir. Stil minuturet på 30 sekunder eller lignende og lad børnene tegne. Når uret bipper, skal de flytte sig til det næste stykke papir og gå i gang med at tegne igen.