Guide: Tre måder til at bekæmpe ensomheden

Ensomhed bliver et større og større problem i det samfund, vi lever i i dag. Især flere og flere unge giver udtryk for, at de er ensomme. Efter Corona-krisen har samfundet fået endnu flere, som kæmper mod ensomheden. Det er et problem, vi som samfund skal overkomme.

Derfor får du her tre måder, hvorpå du kan bekæmpe ensomheden.

Besøg et af de mange væresteder i Århus

Første måde, hvorpå ensomheden kan bekæmpes, er ved at besøge et af de mange væresteder i Århus. Et værested er en god måde til at møde andre unge, som også oplever, at ensomheden fylder meget i hverdagen. Her er der som regel altid højt til loftet og plads til alle – uanset de problemer man skulle gå rundt med. Et værested er samtidig som regel ledet af frivillige kræfter, som alle brænder for at skabe et trygt og sikkert miljø for alle besøgende. De står altid klar med åbne arme.

Vær åben omkring problemet

Ensomhed er desværre et tabubelagt samtaleemne. Det er ikke noget, vi som regel taler om, hvilket kun gør problemet endnu større. En måde, hvorpå man derfor kan bekæmpe problemet, er ved netop at tale om det. Ved at være åben omkring problemet til menneskerne omkring dig skabes der et frirum til at tale om ensomheden. På denne måde vil ensomheden forhåbentligt blive et mindre problem i hverdagen.

Tag initiativ: alle skridt tæller

Sidste råd hænger til dels sammen med at være åben omkring emnet. Men det kan både bruges af dem, som har ensomheden tæt på livet og de udestående. Hvis du føler ensomheden, men stadig har mulighed for at tage initiativet til at bekæmpe denne, er du helt sikkert på rette vej. Men initiativet kan også tages af dem, som ikke kæmper med problemet. På denne måde kan vi som samfund alle være med til at begrænse ensomheden.