Sådan øger du biodiversiteten i haven

Vil du gerne øge biodiversiteten i haven, men ved du ikke, hvor du skal starte? Det behøver hverken at være kompliceret eller tidskrævende at skabe mere biodiversitet i din have. Du kan blot gøre brug af nedenstående gode råd.

Tips til at skabe mere biodiversitet i haven

  • Lad din have være vild – Dette er en rigtig god nyhed for dig, der ikke er så vild med at passe haven. Det er nemlig en fordel for biodiversiteten at lade din have være vild og minde om en skov. Det kan du gøre ved at lade et område af haven vokse vildt.
  • Sørg for at have flere typer blomster og planter – Når det kommer til biodiversitet, er det alfa og omega med mangfoldighed. Derfor bør du have forskellige typer blomster og planter i haven. Dette vil tiltrække mange flere insekter og dyr.
  • Hav vand og mad i haven – Alle dyr har brug for vand. Hvis du gør vand tilgængeligt i din have, kan det få flere fugle og andre dyr til din have. Derudover er det en fordel at have en eller anden form for mad i haven. Det kan være et fuglebræt med foder til fugle eller planter og blomster med frø.
  • Hav træer, buske og hække i haven – Træer, buske og hække er også vigtige for biodiversiteten. De giver fugle og andre dyr et sted at være. Frugttræer er fremragende i forhold til dyreliv. Og hvis du har frugttræer i haven, kan du selv nyde godt af masser af lækker frugt.