Pas godt på dit drivhus i stormvejr

Det er enhver drivhusejers værste mareridt, når der er en storm på vej. Heldigvis er der en masse ting, du selv kan gøre for at sikre dit drivhus på bedste vis. Naturligvis er det en god idé, hvis du ikke skal i gang med at sikre drivhuset i sidste øjeblik, men rent faktisk har brugt de gode råd på forhånd. Her finder du gode råd til, hvordan du kan passe godt på dit drivhus i stormvejr.

Forstærk drivhusets konstruktion

Lige meget om du har et Vitavia Sirius drivhus eller et andet drivhus, er der flere ting, du kan gøre for at forstærke det. En forstærkning af drivhuset giver en større styrke til at modstå en storm. 

Ved tagryggen kan du sætte trepunktsbeslag, der består af tre stykker aluminiumsplader. Derudover kan du montere både skråstivere og tværstivere, der ligeledes bidrager til at forstærke drivhuset. 

I tilfælde af at du har en stålsokkel på drivhuset, kan du bolte bundskinnerne sammen med stålsoklen således, at konstruktionen også forstærkes på denne måde.

Anvend sikkerhedsglas

Anvender du sikkerhedsglas såsom hærdet glas, der er fem til seks gange mere modstandsdygtigt over for slagpåvirkning end vinduesglas, kan dit drivhus bedre modstå en storm. Du kan også bruge polycarbonatplader i stedet for almindeligt drivhusglas.

Brug silikone til ruderne

Sidder glasset eller polycarbonatpladerne løst i drivhuset, er det en fordel at lime glasset eller pladerne godt fast med silikone. Hvis drivhusglasset sidder løst, går det nemlig nemmere i stykker. 

Dog er det ikke en god løsning at bruge silikone til samtlige glas, da det giver en mere stiv konstruktion. En fleksibel og smidig konstruktion er mindre sårbar, da den kan give sig lidt, når stormen raser.