Havetip: Hvornår og hvordan er det bedst at så græs i haven?

Sommeren er over os, og derfor rykker flere mennesker også ud i haven til forskellige former for havearbejde. Hvis du søger tips til græsplænen, så læs med videre her.

Kom godt i gang

Netop såning af græs kan ske på forskellige måder, alt efter hvilke forhold som du arbejder efter i din have. Det er for et første vigtigt at have valgt de rigtige former for frø til græs i din have. Det kan have betydning for hvor vellykket og fin din græsplæne bliver. Alt efter i hvilket klima som du er bosat, så kan dette også have betydning for hvornår det er bedst at så græs i sin have. Hvis du er i tvivl, så kan du med fordel kontakte en haveekspert, der kan besvare dine spørgsmål.

Husk at forberede jorden

Ligesom det er vigtigt at have købt de rigtige produkter i form af de rigtige græsfrø blandt andet, så er det også vigtigt at du prioriterer at forberede jorden og græsplænen til såning, hvis du selv står for arbejdet. Dette gøres blandt andet ved at sørge for at al ukrudt bliver fjernet, at jorden og græsplænen er jævn og at der generelt er klargjort til både såning og eftersåning af græs. Det er også relevant at overveje om der er områder på græsplænen hvor der er mere skygge end andre steder.

Pas på din plæne, når du har sået

Som altid, så er vedligeholdelse rigtig vigtigt, og det gælder også i forbindelse med såning af en ny græsplæne. Det er derfor vigtigt at du sørger for at plænen er vandet og måske også gødet efter behov, og at der ikke bliver slidt på plænen under græsplænens vækst. I denne forbindelse giver det også mening at undersøge hvor højt græsset bør være, før du vælger at slå græsplænen for første gang.