Skal du overnatte i det fri? Få dig en god sovepose

Nogle naturglade mennesker gør en dyd ud af at have så dårlig komfort som muligt, når de slår lejr for natten et sted ude i vildmarken. I stedet for at sove i noget rent og polstret sover de på grene fra nåletræer eller den nøgne jord. Sådan har mennesket levet i 1000-vis af år, så det behøver ikke være forkert at gøre. Men tag dog en sovepose med, hvis du vil nyde lidt højere komfort udendørs.

Find soveposer til udendørs brug

Præcist som du har tynde sommerdyner og tykkere vinterdyner, har du forskellige muligheder, når det kommer til soveposer. Hvis du sover ude i lave temperaturer, kan en vintersovepose i hvert fald udgøre forskellen mellem raskhed og sygdom – og måske endda mellem liv og død. Vil du se udvalg inden for soveposer til vinter, så se udvalget her hos Friluft.dk. Dér kan du finde kraftige soveposer.

Er overfladen vandafvisende?

Når du vælger en pose, er det ligesom ved valg af sengetøj vigtigt at vide, hvilke materialer de skal bestå af. For ikke alle materialer er lige gode til at ventilere eller har lige høj bæreevne – altså evne til at holde på varmen. Ser vi fx på de ydre materialer, kan det give mening at bruge polyester til en sovepose til udendørs brug, da det efter en vandafvisende behandling kan beskytte mod varmetab.

Hvad skal soveposen være fyldt med?

Hvad det indre gælder, kan syntetisk fyld være det oplagte, hvis du har planer om at sove et sted med høj luftfugtighed. Fyldet tørrer nemlig hurtigt, så når bare du giver din sovepose mulighed for at komme af med den forgangne nats fugt i løbet af dagen ved at ventilere den, kan du være heldig at have en tør sovepose til natten efter. Men naturfyld som dun kan ofte give en lettere sovepose.