Sådan bliver du klar til SUP i 2022!

Sup sæsonen står atter for døren og foråret er på vej. Inden længe tillader vandtemperaturen atter, at vi kan finde sommervåddragterne frem og neopren handskerne kan blive hjemme. Nu er du snart klar til at gå på opdagelse og de gode ture er i vente. Der er noget dejligt ved foråret. Dagene bliver længere og starter tidligere. Vinden bliver varmere og vinterforkølelserne blandt befolkningen tynger ud. Det er endelig et tegn på, at sup sæsonen er på vej og det har vi i særdeleshed glædet os til hos Surfmore.

Inden din første tur på vandet i det nye år anbefaler vi, at du altid klargøre dit grej. En god forårsklargøring behøver ikke at tage flere dage, men et godt gennemsyn og tjek af udstyr er altid at anbefale. Først og fremmest skal du have fundet dit sup board frem. Få det skyllet igennem for støv og skidt, som kan have opsamlet sig gennem vinteren.

Udover at skyllet udstyret igennem er det også fornuftigt at få gennemgået udstyret. Se padlen igennem og få den eventuelt smurt, så indstillingen går bedre. Det kan du oftest gøre med en smule fedt. Udover at eftertjekke padlen bør du også give gevindet i finnekisten en smule fedt. Finnen vil have nemmere ved at gå i gevindet og vil spare dig for tid og irritation. Et gevind er oftest et kritisk punkt på et sup board, da saltvand kan være særligt hård ved denne del.

Du kan sagtens lave en spand varmt vand med lidt sæbe i og få det rengjort fra saltvands rester. Surfer du i havet eller på fjorden ved du også, at saltvand er vores bedste ven, men bestemt også et element, som vi skal være opmærksomme på. Saltvand irre nemlig paddle, finne og våddragter. Derfor er det blandt andet vigtigt, at du altid skyller dit udstyr gennem efter surfing i fjorden. Det er med til at forlænge levetiden og holdbarheden i produkterne. Oftest kan du nøjes med at skylle udstyret i ferskvand og vil du være rigtig god, så smider du det i en spand sæbevand og få det skyllet igennem hele vejen.

Bliv klædt godt på til surfing

Trods luften bliver varmere og varmere, så kan April og Maj stadig godt være nogle forholdsvis kolde måneder til surfing. Det skal dog ikke holde dig fra at komme på vandet og være aktiv. Et par gode neopren handsker kan gøre underværker, når vinden blæser og derfor bør ud også helt afgjort overveje, at få anskaffet dig nogle gode og varme neopren handsker. De dækker for den kolde vind og skærmer dine fingre fra det kolde vand. Handsker er oplagt til surfere og kajakroer som vil igang med sæsonen.

Neopren har til formål at give varme og isolering mens du er på vandet. Et par handsker er fornuftige, men en god og tætsiddende våddragt og en hætte kan gøre underværker. Du behøver ikke nødvendigvis en hætte, men den kan være rar at have liggende i bilen. Dage det blæser eller hvor det er overskyet, kan en hætte være ufattelig god at have. Der findes mange forskellige typer neopren huer og de kommer i alle tykkelser.