Nyd Haderslevs skønne natur

Haderslev er en by i det østlige Sønderjylland. Byen har idylliske naturområder som indbyder til en vandrertur, løbetur eller tur på mountainbiken. Man kan besøge Klimperne i Stensbæk plantage og tage til udsigtspunktet Aftægten. En tur gennem den unikke Tunneldal hvor man kan se hjortevildtet i Dyrehaven er også populær. Denne er en af Danmarks største dyrehaver, hvor der er gode muligheder for at gå lange ture og nyde udsigten til Haderslev Dam. Der er masser af skønne naturområder i Haderslev. Læs mere her om Haderslev by.

Haderslev har Danmarks naturligste festival

Haderslev afholder flere forskellige festivaler. Den første weekend i juni omdannes Damparken i Haderslev til en historisk landsby med arbejdende værksteder, lejrliv og stemning fra middelalderen og renæssancen. Med udgangspunkt i Haderslevs unikke historie fra den sene middelalder og renæssancen tager Hertug Hans Festival store og små gæster med på en rejse 450 år tilbage i tiden. Kløften Festival er 3 dage med musik, miljø og glade mennesker. Festivalen afholdes i parkanlægget Kløften midt i Haderslev by. Her mødes man og holder en brag af en fest. Ydermere afholder Haderslev også Vedsted Søfestival også kaldet Danmarks naturligste festival. Festivalen bliver afholdt ved søen med mange forskellige aktiviteter til både store og små.

Løs gåder og mysterier i Haderslevs gader

I Haderslev gemmer der sig mange fantastiske historier og unikke fortællinger. Man kan tage på Riddlehunt som er en eventyrlig sightseeing i Haderslevs gamle brostensbelagte gader. Turen vil være pakket ind i gåder, mysterier og spændende opgaver, som skal løses sammen. Byen huser flere museer heriblandt, er Nordeuropas største lertøjssamling. Man kan også besøge Dansk Klokkemuseum hvor der er udstillinger af klokker af alverdens typer lige fra klokkespil over dyreklokker til klokker i trafikken, bordklokker og alle mulige andre klokketyper.

Haderslev har Gram Slot som er et af Sønderjyllands prægtigste bygningsmonumenter og et fornemt udtryk for dansk slotsarkitektur. Slottet er opført gennem tre århundreder med start omkring år 1500 og her kan man høre gamle spøgelseshistorier.