Kajak: Sådan kommer du i gang

Elsker du at komme tæt på naturen, og mangler du en ny hobby? Så er kajak muligvis noget for dig, læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kommer i gang!

Vælg hvilken kajak du vil ro

Der findes to typer kajakker, som du kan beskæftige dig med. Derfor vil det være en god idé, at du beslutter dig for, hvilken du vil bruge din tid på, så du ikke køber forkert udstyr. Turkajak er en spids, let og en smal kajak, som har den fordel, at den er hurtig. Dog har den ulempen, at den ikke er nær så stabil som en havkajak. Elsker du motion og fart, så skal du vælge en turkajak. Havkajakken er en længere, bredere og tungere kajak, der er mere stabil. Havkajakken er god til bølger og længere ture. Du kan eventuelt prøve kræfter med turkajak og havkajak, så du bedre kan beslutte dig. Man kan hos de fleste kajakklubber få lov at låne en kajak, så du kan prøve begge typer.

Find det rigtige udstyr

Som nybegynder er det vigtigt, at du finder det rigtige udstyr, så du kan begynde med din nye hobby. Der findes en masse smart kajakudstyr, men det mest nødvendige er en Kajakvest, selve kajakken og pagaj. Har du disse tre ting, så er du i hvert fald godt på vej. Når du har det helt essentielle udstyr på plads, kan du for eksempel købe regntøj eller outdoor-udstyr, som er beregnet til kajakroning.

Tilmeld dig et kursus eller en klub

Som nybegynder anbefaler vi, at du tilmelder dig et kursus for nybegyndere eller en klub, som kan hjælpe dig på rette vej. På den måde sikrer du dig, at du gør tingene korrekt og får købt det rette udstyr. Du lærer også, hvordan du roer selve kajakken, og hvor du kan tage på tur i dit område.