3 ting du ikke vidste om Glesborg

Glesborg er en lille by i Norddjurs Kommune i Danmark. Den ligger i Region Midtjylland, og byen har ca. 1.500 indbyggere. Glesborg er især kendt for sin store industri, og byen har været hjemsted for mange virksomheder gennem tiden.

Glesborg har en lang industrihistorie

Glesborg er en gammel industriby, og der har igennem tiden været mange forskellige virksomheder i byen. Byen er især kendt for sin produktion af tekstiler, møbler og porcelæn. I dag er byens industri dog ikke så stor som den har været, men der er stadig nogle virksomheder, der producerer tekstiler og møbler.

Glesborg ligger i det naturskønne område Djursland

Glesborg ligger i det naturskønne område Djursland, og byen ligger tæt på både Djurs Sommerland og Ree Park Safari. Der er derfor mange muligheder for at nyde naturen, og der er også masser af aktiviteter for både store og små.

Glesborg har en lang historie

Glesborg er en gammel by, og der er mange historiske bygninger i byen. Der er bl.a. et gammelt kloster, der er blevet omdannet til et kulturhus, og der er også en gammel købmandsgård, der er blevet omdannet til et museum. Byen har derfor meget at byde på for dem, der interesserer sig for historie.

Hvad kan man finde i byen

Hvis man tror, at byen er helt tom og der intet liv er at finde, så tager man altså gruelig fejl, fordi der er så mange ting og steder i byen. Der er et hav af restauranter, caféer og butikker. Der er også en masse forskellige foreninger, forretninger og institutioner. Eksempelvis har vi jo Nørre Djurs Hallen, som danner ramme for idrætsforeningerne. Der er også Glesborg Forsamlingshus, som er byens lokale forsamlingshus, hvor de lokale til tider samles. Desuden ligger byen lige ved siden af den større by Grenaa, som ligger kun 12 kilometer væk. Der er derfor rig mulighed for at shoppe, når man bor i Glesborg. Vil du vide mere, så se mere her.