Skal du have nyt udstyr til uv-jagt?

Det er altid godt at have en hobby, som man går op i, hvor du kan koble af og bare være ”dig”. Fiskeri har i mange år været en enormt populær fritidsaktivitet, der både giver dig ro og bringer dig ud i naturen. Fiskeri kan nydes af alle, men der findes en version af det, som nok er en smule anderledes, end hvad de fleste danskere er vant til. Det handler om at fange fisk under vand og kaldes uv-jagt, altså undervandsjagt. Man kan sige, at det er en udvidelse af fiskeri, som kræver mere udstyr og mere øvelse, men også er det ekstra spændende.

Hvilket udstyr skal du bruge?

For at man kan gå på uv-jagt, kræver det noget udstyr af den ene eller anden slags. Det gælder både, når du skal begå dig under vandet, og altså har brug for dykkerudstyr. Et andet helt uundværligt udstyr er harpunen. En harpun er selve ”våbnet”, som du bruger til at fange fiskene med. Man kan sige, at det er fiskerens fiskestang. Prøv at forestille dig, at tage på fisketur uden en fiskestang, det vil nok ikke ende med særlig mange fisk. Det samme gælder uv-jagt og en harpun. En harpun er et meget gammel våben, når det kommer til fiskeri under vand og er dermed blevet brugt i mange hundrede år. Med en Harpun til uv-jagten har du et godt udgangspunkt, for at kunne fange nogle fisk under vand.

Hvad er uv-jagt egentlig?

Nu er der flere steder i dette skriv blevet nævnt ”uv-jagt”, men hvad er uv-jagt egentlig? Uv-jagt står for undervandsjagt, som er en ældgammel måde at fange fisk på. Det foregår ved, at du svømmer rundt i vandet med din harpun, og når du kommer tæt nok på fiskene, skyder du din harpun afsted og tager dermed din fangst med hjem. Dette er en svær form for fiskeri, da de både skal være hurtig, præcis, stærk og smidig.