Sådan begynder du hobbyen som ny jæger

Det er altid være svært i starten når man sætter sig for at lære noget nyt. Når du siger, at du gerne vil jage, er det meget lig med at sige, at du gerne vil dyrke sport. Som så mange andre ting er der ikke andet for end at starte fra bunden, sæt derfor kursen og gør det! Her kan du læse lidt om at starte med jagt.

Få dit jagttegn og få nogle venner

Uanset hvilken slags jagt du planlægger at gå på, skal du have et jægersikkerhedscertifikat. Dette er en vigtig del af din jagtuddannelse, fordi det vil lære dig, hvordan du udfører en lovlig og etisk jagt. Mange mennesker, der aldrig har tænkt over det, er ikke klar over, at der er sæsoner og begrænsninger for, hvornår og hvor du kan jage, og hvad der er tilladt hvornår. Vildtlovene kan blive forvirrende, så studér og tag noter på dit kursus. Jagttegnskursus er også et glimrende tidspunkt for dig til at få venner med folk, der enten allerede er med i jagtkulturen eller snart vil være det.

Kom ud i marken!

Dette kan virke som en selvfølge, men alt for mange mennesker overser dette enkle faktum, du kan ikke dræbe dem fra sofaen, og når du er nybegynder, kan du ikke lære fra køkkenet. Bøger, billeder og YouTube-videoer kan kun bringe dig så langt. Et godt sted at tage hen for at lære dyrenes adfærd at kende, er de steder, hvor jagt er forbudt. Køb nightvision og tag ud i skove, vildtreservater og mountainbikeklubber for at se beviser på dyrenes adfærd. At aflæse hjortevildttegn og vælge standpladser er en færdighed, der kan forgå. Det samme gælder for kald, raslen og forfølgelse. Gå ud og øv dig året rundt, så bliver du meget hurtigere bedre, end hvis du begrænser dig til jagtsæsonen.