3 tips til at komme i gang med jagt

Er du glad for natur? Og savner du en ny hobby, hvor det er nødvendigt med både høj koncentration og godt udstyr? Så er jagt måske noget for dig.

Men hvordan kommer du egentlig i gang med jagt?

Begynd på et jagttegn

Første step mod en ny hobby som jæger er naturligvis at tage et jagttegn. Et jagttegn er nemlig et bevis på, at du lovligt kan gå på jagt i Danmark.

Du skal igennem en række undervisningstimer og nogle prøver for at få et jagttegn. Du skal bestå både nogle skriftlige og praktiske prøver.

Når du har dit jagttegn, skal du derudover huske at forny det hvert år, da det kun gælder et år.

Erhverv dig noget jagtudstyr

Det er ikke bare nødvendigt med et jagttegn for at gå på jagt. Du er også nødt til at have noget jagtudstyr for at komme godt i gang med din nye hobby. Jagtudstyr er alt fra en kikkert til et våben og alt derimellem.

Det er også en fordel med noget tøj, der er både behageligt og praktisk at gå på jagt i.

Bliv en del af en jagtforening

Der er noget særligt over at gå på jagt, fordi du kan få lov til at slappe fuldstændig af. Du er nødt til at koncentrere dig og være tålmodig, hvilket gør, at der ikke nødvendigvis er tid til at tænke på så meget af. Derfor er det et perfekt afbræk fra din hverdag.

Jagt er noget, du kan gøre alene for netop at få nogle timer, hvor du bare skal fokusere og nyde naturen. Men det er også en hobby, der er oplagt at dele i et fællesskab. Hvis du gerne vil dele din jagtinteresse med nogle andre, så kan du f.eks. melde dig ind i en jagtforening.