Kom godt igennem en andejagt

Andejagten er en af jægerens store discipliner. Det kræver stilhed, snilde og teknik at hive en and eller to med sig hjem. Andejagten kan i Danmark, som et af verdens eneste lande, faktisk dyrkes gratis. Det foregår på de offentlige fiskeriterritorier fra båd. Så der er ingen undskyldning for ikke at tage på andejagt. Men det kan også være en kold og våd affære at sætte sig ud en råkold december morgen i en vippende båd, længe inden solen står op. Men med lidt ordentlig planlægning kan turen blive en hel fornøjelse. 

 Godt klædt på

Jagt ude ved havet kræver, at man er godt klædt på med alt, hvad det indebærer. Varme sokker og termoundertøj er et must. Sørg også for at have et vandtæt lag yderst, i tilfælde af at vind og regn. Mange jægere vælger at gå den billige vej og finde aflagte klæder, der gerne må blive lidt beskidt. Det kan være en god idé at købe jagttøj lavet til formålet, da du dermed sikrer dig en varm og tør jagt. 

 Husk også en hat med skygge, der både kan tage den værste sol og regn. 

 

Forplejning

Man kommer langt med lidt kage og varm kakao i et andeskjul. Når man sidder der gemt bag sivene, kan man have brug for motivation og noget at se frem til. Om det så er en kop dampende varm kakao, når klokken bliver 8, eller et stykke kage en gang i timen, er helt op til dig selv. Det kan også hjælpe dig igennem de hårdeste timer at tænke på den dejlige and du skal spise, når du endelig får ram på dyret. Der er mange hverdagsretter, man kan erstatte med vildt andekød, for at få variation.