En undulat er en god begynderfugl

Hvis du drømmer om at købe en fugl som dit næste kæledyr, så er en undulat en rigtig god fugl til en nybegynder. Undulater er yderst populære, fordi de har et både venligt og nysgerrigt sind. Læs med videre for at få mere at vide om undulater.  

Undulatens udseende

Oprindeligt var en undulat grøn med et gult hoved, men i dag findes den i mange forskellige flotte farver. Den lille papegøjefugl er mellem 18 og 20 centimeter lang og vejer mellem 40 til 50 gram. Levealderen for en undulat ligger i gennemsnit på mellem 6 og 10 år. Men der er mulighed for, at de bliver helt op til 15 år.

En meget social fugl 

I Australien lever en undulat frit, men i resten af verden er den et yndet kæledyr. Fra naturens side er undulater meget sociale flokdyr. Du bør derfor have mere end blot en enkelt undulat. Er en undulat alene, vil den ikke trives. 

Du kan selv bestemme, om du vil have kun hanner, kun hunner eller både en hun og en han. Vælger du at have en hanundulat og en hunundulat, er der selvfølgelig en chance for, at de to undulater bliver til flere. 

Det er dog ret svært at fastlægge kønnet hos en ung undulat, men det bliver nemmere med alderen. Undulaternes køn kan ses ved, at vokshuden, der sidder lige over næbbet, er blå hos en han og brun hos en hun.

Skal du købe udstyr til en undulat, så klik her.