Derfor er det en god idé at købe hestefoder

Heste bør primært leve af grovfoder, hvilket blandt andet er græs, wrap og hø. Dog kan energiindholdet og indholdet af vitaminer og mineraler variere i grovfoder. Derfor er der mange hesteejere, som vælger at give deres hest hestefoder. 

I hestefoder finder du typisk en meget mere koncentreret mængde af vitaminer og mineraler. Desuden findes der forskellige typer af hestefoder, så du kan vælge det mest optimale foder til netop din hest.

Hvilken type hestefoder skal jeg vælge til min hest?

Det kan virke svært og uoverskueligt at vælge hestefoder til din hest, da der er så meget at vælge mellem. Derfor giver vi dig her et overblik over forskellige typer hestefoder, så du kan få et indblik i, hvad der er af muligheder. Du kan eksempelvis vælge disse typer hestefoder:

  • Krybbefoder – Dette er en fællesbetegnelse for alle former for tilskudsfoder/kraftfoder. Det vil sige, at det er foder, som du tildeler ved siden af hestens daglige tildeling af grovfoder.
  • Tilskudsfoder – Når det kommer til disse produkter, er det som regel produkter, der supplerer hestens daglige fodring. Det kan blandt andet være et produkt, som er forsynet med et højt indhold af fiber.
  • Kraftfoder – Kraftfoder er typisk en betegnelse for produkter, der indeholder energi. Disse produkter kan dække hesten ind, når det kommer til både vitaminer og mineraler. Dog skal foderet bruges i de rette mængder.
  • Fuldfoder – Er der tale om fuldfoder, vil det sige, at foderet kan dække dyrets behov ved den korrekte anviste mængde. Køber du fuldfoder til heste, vil det være en sammensat fodringstype.