En hest er ikke bare et kæledyr

En hest er et stort ansvar. Det kræver rigtig meget tid og penge at have en hest. Det er sociale dyr og må ikke gå alene og hvis det er tilfældet, skal man tage ud og sige hej hverdag og gerne flere gange dagligt. Det kræver et stort græsareal at have hesten stående på, og måske en travbane til at kunne varme hesten op. Det kræver mange års træning, før man er klar til at få sin egen hest.

Udstyr gør ikke en rytter god

Det kræver også udstyr at have en hest. Hvis man skal ride på den, kræver det rideudstyr og ridetøj. To ting som man ikke kommer billigt til. Man skal ikke tro at udstyret gør en til en god rytter. Det kræver tid og disciplin at lære at ride. Hesten kan fornemme rytterens humør. Og det humør rytteren har overføres til hesten. Så hvis rytteren er usikker, bliver hesten usikker. Men hvis rytteren er selvsikker og ved hvad han eller hun laver, bliver hesten selvsikker, og sikker på at rytteren nok skal klare det.

En flot hest

En hest skal vedligeholdes. Den skal have sko på og den skal børstes. Manken skal børstes så den ikke bliver filtret og ser grim ud, i nogle tilfælde kan man flette manken og halen. Det ser både flot ud og er praktisk. Hesten skal også strigles. Det er for at fjerne det støv og skidt som sidder på hestens hår. Og ligesom en hund der lige er blevet vasket, ruller sig i mudder, så ruller hesten også rundt på jorden, efter den er striglet. Det at strigle hesten er rart for den. Det som en omgang massage. Og hvis du finder et godt sted at klø hesten, vil den vise det, ved enten at lave et sjovt ansigt, eller blive nærgående for at blive kløet noget mere.