2 facts om heste

Er du vild med heste, men ved du ikke så meget om dem andet end, at de ser søde ud, og at du kan tage på pragtfulde rideture med dem? I så fald vil du sikkert finde disse to facts om heste spændende. Læs med videre herunder.

En hest spiser næsten døgnet rundt

Heste elsker at spise. Derfor bruger de næsten hele døgnet på at spise. De spiser gerne 16 timer i døgnet, så de skal have adgang til foder stort set hele tiden. Alle heste er forskellige, hvorfor de skal have foder alt efter, hvor meget de vejer. 

Foderet skal være en god blanding af hestefoder, hø, grøntsager og græs. Giver du en hest hestegodbidder, siger den heller ikke nej tak til dette.

Hesten sover stående

Det er imponerende, at en hest kan stå op og sove. Den står simpelthen med lukkede øjne, og af og til så snorker den højlydt. En hest kan sove stående, fordi den har nogle sener omkring leddene, der gør den i stand til dette. 

Grunden, til at det er smart for en hest at stå op og sove, er, at den ikke kan ligge ned i ret lang tid af gangen. En hest kan højst ligge ned i 20 til 30 minutter. Det skyldes, at den er så tung, at det påvirker dens blodgennemstrømning.  

En hest sover cirka seks timer hvert døgn, hvor den sover liggende i omkring en halv time. Den skal derfor også have mulighed for at kunne ligge ned. De seks timers søvn er spredt ud på hele døgnet.