Alt du skal vide om boligstøtte

Skal du flytte hjemmefra, eller ønsker du blot at søge om boligstøtte, så du kan få et tilskud til din husleje? Så læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du søger, og hvem der kan få boligstøtte!

Hvad er boligstøtte

Hvad er boligstøtte egentligt? Det er et spørgsmål især unge undrer sig over. Boligstøtte eller boligsikring er kort sagt en offentlig ordning, som giver nogle grupper mulighed for økonomisk støtte, når man er udeboende. De penge du modtager hver måned, hjælper dig med at betale din husleje. Størrelsen på beløbet man modtager, er forskelligt fra person til person, da man under sin ansøgning om boligstøtte bliver vurderet ud fra forskellige faktorer. Din boligstøtte betaler altså ikke hele din husleje, men er et tilskud, beløbet er dog skattefrit.

Hvem kan få boligstøtte?

Som nævnt er det desværre ikke alle, som kan få boligstøtte, da beløbet er tænkt som støtte til de borgere, der har brug for økonomisk støtte. Generelt er ordningen lavet til dem, som lejer en bolig. Er du derfor medlem af en ejerforening og ejer din bolig, kan du ikke få boligstøtte. Lejer du din bolig, er der derudover nogle kriterier, som skal opfyldes, før du er berettiget til boligstøtte. For eksempel skal du bo fast i boligen, og der skal være eget køkken. Derudover må du heller ikke bo sammes med folk, som ejer boligen eller dele af den. Du skal også være opmærksom på, at du ansøger om boligstøtte til alle beboerne i lejligheden, da man vurderes ud fra samlede faktorer, som for eksempel indkomst.

Hvordan søger jeg boligstøtte

Vil du søge boligstøtte, skal du ansøge gennem hjemmesiden Borger.dk. Det er nemt og hurtigt, da du blot skal udfylde en række informationer om dig og eventuelt dine samboende. Herefter får du svar efter nogle uger, om du kan få bolig støtte eller ej.