Til dig, der elsker en god rom

Rom

Markedet for god rom er heldigvis voldsomt ekspanderende i disse år. Og det samme gælder faktisk for dansk rom. Vi er i Danmark begyndt at producere nogle af de allerbedste produkter i hele verden, når det kommer til rom. Så hvis du er romelsker, så skal du læse med her. Du får nemlig et par gode opskrifter til nogle af de bedste cocktails med rom, men du får også et tip til en danskproduceret rom, som er decideret verdensklasse. Så selvom du er bosat i Danmark, fører alle veje til rom, hvis du ønsker det.

De danske brands

Der sker som sagt en del på det danske marked for rom. Med lidt god vilje kan man måske endda sige, at der er sket en lille revolution i hele den danske alkoholproduktion. Vi er begyndt at lave naturvin af høj kvalitet, nogle af verdens bedste whiskyer produceres her, og vi er kommet på markedet for gin. Og så blander vi os i høj grad også på det internationale marked for rom. Og her er der især ét mærke, du bør lægge mærke til, hvis du er fanatisk omkring rom. A.H Riise.

A.H. Riise har hovedkontor i Dragør, og her bliver der altså distribueret noget af den bedste rom, du overhovedet kan forestille dig. Du får selvfølgelig den velkendte sødme, som kendetegner rom i det hele taget. Men du får også smagen af Danmark, da produktet er lavet på danske ingredienser. Det er friskt, det byder på lidt ekstra bitterhed i forhold til cubansk rom, og det er i det hele taget et produkt, som du kommer til at kunne nyde på alle tidspunkter. Du kan bruge rommen i drinks, eller du kan drikke den rent. Det er således en meget smidig rom, der passer til alle lejligheder.

Inspiration til romelskeren

Hvis du gerne vil bruge din rom fra A.H. Riise til at lave drinks, så får du her en smule inspiration. Der må nemlig gerne lægges en smule tankevirksomhed bag de forskellige drinks. Derfor kan du her læse nogle idéer, som ikke læner sig op ad de klassiske drinks med rom som mojito, dark ’n’ stormy, cuba libre osv.

Prøv eksempelvis at blande en københavnerstang. Drinken har selvfølgelig sit navn fra den velkendte gule is, der i nogen grad har lidt samme smag som denne cocktail. Her skal du bruge et par centiliter lys rom, galliano, ananassaft, sukker, vaniljekorn og pisket fløde. Det er en særdeles velsmagende cocktail, der egner sig yderst fint som velkomstdrink. Den er ikke kompliceret at lave, men den er forfriskende og god på en sommeraften. Især med en smule isterninger i.

Hvis du er mere til mørk rom, bør du prøve en mai tai. Her er det den mørke rom, der er i fokus. Bland den med cointreau, limesaft, sirup, lidt overproof-rom og frisk mynte. Denne drink er mere eksklusiv og kompleks i både udseende og smag. Men uanset om du vil den nemme eller den komplicerede vej, så undersøg muligheden for at kunne præsentere en drink for dine gæster med en dansk rom fra A.H. Riise.