Læs vores sikkerhedstips hvis du overvejer du at udføre el-arbejde selv

Uanset om du føler dig sikker nok til at udføre et projekt, der involverer el på egen hånd, eller du synes, det er på tide at tilkalde en elektriker, så er her nogle tips til hvordan du håndterer el og strøm lidt mere sikkert.

1: Antag altid, at alle dine enheder som bruger strøm, er strømførende

Afbrud altid strømkilden før du begynder at arbejde på den, uanset om du tænkt dig at servicere eller at reparere et elapparat. At ”kun” slå afbryderen fra kan vi ikke anbefale, det bedste er at slukke for alt strøm i eltavlen.

2: Bær elektriker sikkerhedsudstyr

Håndtagene på dit værktøj og udstyr må ikke være strømførende. Faktisk vil du gerne undgå alt, der leder strøm, når du arbejder med el. Brug ikke værktøj lavet af metal, metal leder strøm meget effektivt.

Hvis det er nødvendigt at bruge værktøj som består af metal, skal du sørge for følgende:

– Sørg for, at dine hænder er tørre
– Bær gerne ikke-strømførende handsker
– Bær sikkerhedssko med isolerede såler

Og når du arbejder med elinstallation, skal du aldrig bære løst tøj eller f.eks. en slips

3: Brug sikker arbejdspraksis

Når du kan, arbejd kun med den ene hånd og hold den anden hånd langt væk fra alt, der kan lede strøm. Hvis begge hænder er i nærheden af strømkilden, øger du risicis at tillade strøm at passere gennem dit bryst (og hjerte).

Undgå at placere udstyr drevet på el, hvor der er sandsynlighed for kondens, som f.eks. fugtige kældere og kølerum. Hvis der spildes vand eller anden væske på dit el-udstyr, skal du ikke tørre det af eller op, før efter du har slukket for strømmen eller taget stikket ud af stikkontakten.

Professionelle elektrikere som Københavns Elektriker Gladsaxe følger disse regler og procedurer for at hjælpe med at undgå brand, stød og dødsfald, imens de er på arbejde som elektrikere. Du behøver dog ikke at være en professionel for at kende disse tips. Faktisk, hvis du arbejder med elektrisk udstyr også derhjemme, vil du gerne følge disse tips for også at undgå potentielle farer som stød, kortslutning og brand.

Hvis du er det mindste i tvivl om hvordan du udfører små ”lovlige” el-opgaver, kontakt altid en autoriseret elektriker, du kan f.eks. kontakte autoriseret elektriker Amager, hvis du bor i København, eller i nærheden af Amager.

.