Tips til køb af en brugt bil

Der kan være flere årsager til, hvorfor du vælger at købe en brugt bil. Det kan være, at du foretrækker brugte biler. Eller måske er det på grund af, at du gerne vil spare penge. Ligegyldigt hvad er det vigtigt, at du finder den helt rigtige bil for dig.

Det er en stor beslutning at købe en bil. Dette gør sig gældende uanset, om du køber den som brugt eller ny. Har du besluttet dig for at købe en brugt bil, er det essentielt, at du tjekker den meget grundigt. Læs med videre og find ud af, hvad du bør tjekke inden køb af en brugt bil. Leder du efter en brugt bil, kan du tage et kig på biler Bramming.

Undersøg bilen for skader, rust m.m.

Først og fremmest bør du undersøge bilen både udvendigt og indvendigt. Du bør tjekke, om der er skader, skrammer, ridser, rust og så videre. Desuden er det vigtigt, at du tjekker, om alle de forskellige funktioner virker. Det kan være alt lige fra benzindækslet til lygterne m.m. Kort og godt bør du tjekke alt det, som du kan.

Husk at prøvekøre bilen

Før du vælger at købe en brugt bil, er det alfa og omega, at du har prøvet at køre rundt i den. Når du kører i bilen, så bør du være opmærksom på, om der kommer mærkelige lyde samt, om funktionerne virker, som de skal. 

Læs synsrapporten

Når du er hos forhandleren, kan du spørge, om du må tage et kig i synsrapporten. Herved kan du se, hvornår bilen sidst er blevet synet, og hvornår den skal synes igen.