Sådan kommer du godt igennem syn af bilen?

Er du nervøs for om din bil består det obligatoriske syn? Så læs denne oversigt og bliv klogere på hvad du kan gøre for at komme nemt igennem synet af din bil.

Hvad sker der, hvis bilen ikke bliver godkendt?

En bil kan dumpe synet på forskellige måder. Hvis der er fundet nogle småfejl, kan bilen blive betinget godkendt. Det betyder det, at småfejlene skal ordnes, inden bilen kan godkendes, men at der ikke er brug for opfølgende kontrol. Hvis fejlene er lidt større, skal bilen til omsyn og hvis bilen har meget alvorlige fejl, kan bilens nummerplader blive inddraget indtil bilen er fikset. Du kan book tid i en synshal i silkeborg til din bil.

Tag bilen til service

Hvis du vil være sikker på, at din bil består synet uden problemer, kan du tage din bil til service hos et autoværksted inden det endelige syn. Du kan med fordel tage bilen til service den samme uge som den skal til syn på en synshal silkeborg – så er du næsten garanteret, at den ikke går i stykker i mellemtiden. Hos service kan eventuelle problemer med bilen identificeres og fikses. På den måde øger du gevaldigt dine chancer for at bilen består synet. Det kan du både spare tid og penge på, da du ikke skal bestille en ny tid til syn af bilen.

Tjek bilen derhjemme

Hvis du ikke lige kan finde tid i kalenderen til at tage bilen til service, kan du godt tjekke flere af bilens funktioner derhjemme. Det kan f.eks. være bilens lygter eller bremselys. Du kan også selv tjekke om mønstrene på dækkene er dybe nok eller om udstødning er utæt. På den måde kan du få en bedre forståelse af din bils stand og om der eventuelt skal fikses nogle ting, før bilen kommer til syn.