Optimer din træning med ordentlig restitution

Træning er sundt, ligegyldig hvilken form det kommer i. Om det er løb, cykling, fitness eller noget helt fjerde. Alle mennesker har godt af at røre sig på en eller anden måde. Vi er som mennesker ikke skabt til at sidde stille hele tiden.

Hvis man vælger at træne seriøst, er der dog nogle ting, som man skal huske. Man skal fx være opmærksom på at udføre øvelserne korrekt.

På den måde mindsker man risikoen for skader. Det samme gør man, når man husker at varme op og restituere ordentligt.

Hvad er restitution?

Restitution betyder i og for sig bare at holde pause. Det vil sige, at du giver din krop ro til at slappe af og komme til kræfter. Når du laver hård, fysisk træning, nedbryder du nemlig din muskelmasse. Du skal restituere for at kroppen får en chance for at genopbygge den muskelmasse.

Når musklerne så er blevet genopbygget, så vil de være en smule stærkere end før. Det er derfor, du er i stand til at træne hårdere. Løfte mere, løbe hurtigere og længere. Det vil du ikke kunne på samme måde, hvis du ikke husker at restituere.

Dit hjerte er også afhængigt af restitution. Dit hjerte er en muskel, og det kan blive overtrænet og overanstrenget ligesom almindelige muskler. Derfor er det ikke en god idé at træne hver evig eneste dag.

Kompressionsstrømper og -støvler

Der findes utroligt mange metoder til, hvordan du kan udnytte din restitutionsperiode bedst muligt. Det kan være en god idé at undersøge ligegyldigt hvor tit du restituerer.

En måde, hvorpå du kan optimere din restitution er ved brug af kompressionsstøvler eller strømper. Kompressionsstrømper bruger man, mens man træner. Kompressionen hjælper blodcirkulationen, hvilket kan hjælpe til færre smerte og mindre ømhed i benene.

Hvis du fx er ude at løbe eller cykle om vinteren vil det også forhindre eventuel skinnebensbetændelse.

Kompressionsstøvler er derimod noget, du bruger, når du restituerer. Det fungerer som en slags massagestøvle, som hjælper mod ømhed i dine muskler og led. Du kan både få det som støvler og bukser. Det afhænger bare af, hvad dit behov er.

Kompressionsstøvlerne og bukserne er opdelt i forskellige kamre og programmer, således du kan få mest muligt ud af din restitution. På den måde kan du personliggøre din restitution efter dine behov, hvilket er en klar fordel.