Er der en vinentusiast gemt i dig?

Vin er ikke bare vin. To vin der hedder det samme og egentlig er ens, kan smage meget forskelligt alt efter hvilket land druerne er dyrket. Vidste du godt det? Så selvom du køber samme vin, er det ikke sikkert den smager på samme måde som sidst. Enten på grund af at den kommer fra et andet land, eller hvis du køber fra samme mærke, kan den også smage anderledes, fordi det er fra en anden høst.

Tag en under armen og tag afsted til vinsmagning

Er du mest til de helt klassiske? Eller synes du det er spændende at prøve noget nyt? Som så mange andre ting der virker meget enkelt og lige til, kan der gemme sig en hel videnskab inden for emnet, når man først dykker dybere. Sådan er det også med god vin. Hvis du godt kan lide intense smage, kan du prøve shiraz vin, som også er et andet navn for druen Syrah. Den er kendt for at have en meget kraftig og intens smag og give en mørk, næsten sort vin. Er du til en lidt sødere og mere mild vin? Så kan du prøve at kigge i det store udvalg af for eksempel rosé vin.

Skal du snart holde havefest?

Holder du også meget af sommeren? Endelig at kunne sætte sig udenfor på terrassen, invitere nogen man holder af og nyde et godt glas vin. Med inspiration fra vinsmagningen, kan du finde ud af hvilken slags vin du allerbedst kan lide, og lære noget mere om hvilke vin, der passer godt til hvilke lejligheder. Som for eksempel et koldt glas rosé vin på en varm sommeraften, enten som appetizer eller supplement til desserten. Forkæl dine gæster med en mørkere vin til middagen, evt. til den grillede mørbrad. Så bliver det da ikke mere sommeragtigt.