5 tips om rosévin, du bør kende

Vi danskere er ret stor fan af rosévinen, og den bliver især nydt om sommeren enten for sig selv eller til lækker grillmad. Men hvad ved du egentlig om den søde lyserøde vin udover at den er fast inventar til en hyggelig sommerdag? Vi har her samlet 5 tips om rosévin, som du helt sikkert bør kende, hvis du er fan af de lyserøde dråber.

Rosévin kan nydes til stort set alt

Selvom rosévinen umiddelbart passer bedst til sommeren, så kan rosévin faktisk parres med stort set alt mad året rundt. Rosévinen ligger nemlig et sted mellem rød- og hvidvin, og det betyder, at den faktisk kan drikkes til alt, uanset om der er tale om svinekød, fisk, æg, steaks eller kager. Det er derfor også en vin, som du sikkert kan tage med som værtindegave til middag, fest, dage aften eller en picnictur, da du ikke behøver at vide, hvad der serveres.

Rosévin bliver ikke bedre med årene

I modsætning til både rødvin, som godt må ligge lidt, inden den bliver drukket, så bliver rosévin faktisk ikke bedre med alderen. Det anbefales faktisk at rosévin drikkes inden for 2 år efter de er blevet udgivet, så du får den bedst mulige smag ud af den.

Rosévin kan kun holde i en uge

Når du har åbnet en flaske rosévin, bør du drikke den inden 5 til 7 dage. Hvis vinen har stået længere end det, betyder det ikke, at den er dårlig for dig, men den begynder at miste sin originale smag. Jo længere tid, der går, jo mindre smag vil der være i rosévinen – så den skal helst drikkes inden for en uge efter, den er blevet åbnet.

Rosévin skal ikke være alt for kold

En tommelfingerregel siger, at jo lettere en rosévin er i farven, jo mere kold bør den være. Det betyder dog ikke, at du skal lægge rosévinen i fryseren eller smide isterninger i vinen, da det kan få vinen til at smage mere som vand end som vin.

Rosévin skal hellere drikkes end bruges i mad

Rosévin kan – ligesom rød- og hvidvin – sagtens bruges i madlavningen, men det kommer ikke til at give særlig meget smag til maden. Det er derfor altid en bedre idé at nyde et glas koldt rosévin til maden frem for at lave mad med den.

Hvis du gerne vil prøve en lækker rosévin, kan vi anbefale en dansk rosévin fra Modavi, en populær vingård i Jylland.