Var det på tide at publicere en bog?

Alle vil gerne kunne prale af at have udgivet en bog, hvor det ligesom kommer i anden række, om dens indhold har høj litterær kvalitet. Såvel private som virksomheder higer til tider efter at sende bøger i trykken, der kan bruges som (kommerciel) promovering. Har du et firma, hvor der er vilje til at få et nyt magasin, en slags årbog eller en tung samling produktdata trykt i bogform, hvad gør I så?

Vil du have bøger trykt? Kontakt et trykkeri

Svaret er ganske ligetil: Ønsker du tryk af bøger, så tag fat i et trykkeri. Når du skal have bøger trykt, har du et par ting at tage stilling til. At oplagets størrelse spiller en betydning for prisen, skulle gerne give sig selv, så her gælder det om at ramme rigtigt, så du ikke ender med et større udbud af bøger, end der er efterspørgsel efter. Og bogens indbinding spiller naturligvis også en ikke ubetydelig rolle.

Tryk af bøger med halvbind

Ved tryk af bøger kan du vælge mellem halvbind og helbind. Vælger du halvbind, ender du med bøger med et mere eksklusivt look, da en anden type papir eller et tekstil som stof/læder er lagt på omslagets for- og/eller bagside. Ønsker du, at firmaets bøger skal være nogle, folk ønsker at gemme i en årrække, er det klogt at vælge bøger med halvbind, der indrømmet ser lidt bedre ud på en hylde.

Softcover er også en mulighed

Helbindsbøger har et omslag, der består udelukkende af pap. De er slidstærke, hvilket taler for, at de kan klare sig længere end visse halvbindsbøger, hvis ikke sidstnævnte er visuelt tilfredsstillende nok til, at folk gider bevare dem. Du har også et billigere alternativ til halvbind og helbind, og det er softcover, hvor omslaget er mere blødt og fleksibelt. Disse bøger er sjovere at sidde med på bl.a. fly.