3 hobbyer, der gør dig klogere på dig selv

Hobbyer kan være mange ting, og der er meget at vælge mellem – så hvorfor ikke vælge en fritidsinteresse, der gør dig klogere på dig selv? På den måde får du tiden til at gå på en god og gavnlig måde!

 

Du kan med fordel overveje at få dig en hobby, der bringer dig tættere på dig. For når du har et godt, og tæt, forhold til dig selv, vil du som regel også nyde livet mere. Og samtidig kan det give mod på at gå efter de ting, som du ønsker dig.

 

Her er tre hobbyer, du kan overveje.

1. Udforsk dit sind med meditation

Hvor meditation for ikke ret mange år siden var noget mystisk og eksotisk, er det i dag en almindelig praksis for mange danskere. Du kan med fordel også kaste dig ud i meditationens spændende univers og blive klogere på dig selv.

 

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du sætte dig behageligt til rette, lukke øjnene og fokusere på din vejrtrækning. Lad vejrtrækningen være dit anker, som du vender opmærksomheden tilbage til, hver gang en tanke eller en følelse forsøger at “rive dig med”.

2. Hjælp dig selv med selvhjælp

Der findes en stor verden af selvhjælp og selvudvikling, som kan være spændende at dykke ned i, hvis du gerne vil blive klogere på dig selv. Du kan låne alskens bøger på biblioteket, eller du kan såmænd bare klikke dig ind på YouTube og foretage et par søgninger.

 

Der er naturligvis mange grene af selvhjælp og selvudvikling. Fælles for dem alle er dog, at de som oftest hjælper dig til at tage ansvar for de resultater, du skaber i dit eget liv. Det kan du gøre ved at blive opmærksom på, hvad du tænker, hvilke følelser det genererer, og hvordan du handler på baggrund af disse følelser. Giver det dig de resultater, som du drømmer om? Ellers skal du måske justere lidt!

3. Dyrk din seksualitet

I dag er seksualitet ikke noget at skamme sig over, og heldigvis for det – din seksualitet er nemlig en oplagt vej til at lære dig selv bedre at kende. Det kan hurtigt blive til en hel hobby, hvor man kan forsyne soveværelset med det sidste nye legetøj og afprøve forskellige kinks. For hvorfor holde dig tilbage?

 

Gennem din seksualitet kan du få et mere intimt og fortroligt forhold til din krop, dens lyster, behov og grænser. Det kan også forbedre dit forhold til din krop, fordi du giver dig selv lov til at være til stede i kroppen, sanse og nyde. Og er det ikke fantastisk, hvor meget nydelse, kroppen er designet til at rumme?

 

I vores moderne tidsalder er der mange muligheder for at dyrke din seksualitet, både alene og sammen med andre. Vil du gerne gøre det sammen med andre, findes der masser af online dating-sider til formålet. Trans escort og lignende services er også en mulighed.