Til dig der vil arbejde offshore

Når man er ny i offshore branchen, kan det være nødvendigt at få styr på, hvordan offshore branchen fungerer. I Danmark findes der to typer offshore arbejde: olie- og gasindustrien og havvindmølleindustrien. Ved begge kurser er du sikret at få en oplevelse for livet samt flere fordele oven i. De to forskellige typer offshore arbejde kræver forskellige kurser. Det er derfor vigtigt at man er afklaret omkring, hvilken type man har lyst til at arbejde med.

Ren stratte- og helbredsattest

For begge typer offshore arbejde gælder det, at man skal have en ren straffeattest. For olie- og gasindustrien er det samtidig lovpligtig at man også har en helbredsattest, som skal være udført af en godkendt søfartslæge. Lovkravet om helbredsattesten er ikke gældende for havvindmølleindustrien. I praksis vil man dog skulle have en. Derudover findes der en række andre punkter, som vil være godt at overveje, inden man kaster sig ud i offshore arbejde. Dette er punkter som:

  • Du skal kunne klare at arbejde i højden
  • Nødvendigt at afklare familiesituationen inden, da man ofte er væk i flere uger af gangen
  • Du skal kunne arbejde mange timer i døgnet og kunne arbejde tæt med andre mennesker
  • Det kan være nødvendigt med et godt kendskab til engelsk, da man ofte arbejder sammen med mennesker med forskellige nationaliteter

Vil du arbejde med havvindmøller?

For at kunne arbejde med havvindmøller, er det nødvendigt med et grundlæggende sikkerhedskursus. Kurset kaldes GWO Refresher Basic Safety Training. GWO står for Global Wind Organisation og er en organisation, der har fastsat standarder for kurser til vindmøllebranchen. Sådan et sikkerhedskursus består af 5 moduler som er Sea Survival, Working at Heights, Manual Handling, First Aid og Fire Awareness. Dette kursus giver en basal viden og færdigheder omkring at udføre et sikkert arbejde i højderne og forebygge og håndtere farlige situationer.