Skiferien – en aktiv ferie i særklasse

Hvis man er til fart over feltet, kommer man næsten ikke udenom en skiferie. At stå på ski giver masser af motion, og man kan derfor kombinere ferie med kalorieafbrænding. En sådan type af ferie giver desuden også samvær med familie eller venner på en anden måde end man er vant til. Her er man fælles om en aktiv ting, og det bringer mange smil og grin på læben at stå på ski.

Hvor kan man stå på ski?

Man kan stå på ski mange forskellige steder i verden. De fleste forbinder dog oftest skiferien med en tur til Østrig, Frankrig, Sverige eller Norge, men man kan også stå på ski i Japan, USA, Tyskland og flere andre steder med højtliggende bjerge. Det mest populære rejsemål er Østrig, som også er kendt for de enormt hyggelige restauranter og den gode afterski. Her får man i den grad del i den østrigske hygge, som lokker mange skiglade entusiaster til hvert år. Steder som Norge og Sverige er typisk mere børnevenlige, og det kan derfor være den helt oplagte førstegangs destination.

Hvordan kan man lære at stå på ski?

Det er vigtigt, at man lærer at stå på ski den første gang man er afsted. Man får klart den bedste ferie, hvis man kan finde ud af at stå på sine ben. Her gør mange brug af en skiskole enten i hold eller som private lektioner, hvor man er en til en. Har man alderen til efterskole, så kan man også overveje en decideret Ski efterskole, som tilbyder ski som valgfag. Her skal man lærer om aktive muskelgrupper og forebyggelse af skader i forbindelse med at stå på ski. En ski efterskole er oplagt for dig, som har stået på ski før eller som gerne vil lære det i trygge rammer med professionelle instruktører i hånden.