Skal jeg altid vælge det billigste webhotel?

Hvis du skal finde et webhotel, er det vigtigt at vælge blandt de mange muligheder med stor omhu. Det skyldes, at det ikke er dem alle, der har lige meget at byde på. Vælger du ikke med omhu, risikerer du derfor at træffe et dårligt valg.

Rigtig mange har en tendens til at vælge ud fra pris, da de gerne vil undgå at bruge for mange penge på det. Selvom det vil være tiltalende blot at finde en liste med billige webhoteller, som du kan vælge fra, så er der også andre faktorer at fokusere på.

Prisen er ikke den eneste faktor

Når du skal vælge dit webhotel, er det vigtigt at vælge ud fra dine egne behov. Hvad det vil sige er, at du ikke blot skal vælge ud fra pris. Ligeledes betyder det også, at du ikke skal have for meget fokus på, hvad andre folk vælger.

Der er stor forskel på, hvad folk har af krav til deres webhoteller. Derfor er det også helt naturligt, at der er rigtig mange løsninger på det danske marked. For at kunne træffe det mest optimale valg, er du derfor nødt til at vælge ud fra andre faktorer end pris.

Husk at fremtidssikre dig selv

Desværre er der mange, der har en tendens til at vælge et webhotel, der kun lige kan dække deres behov. Det hænger naturligvis sammen med, at de har et ønske om at holde prisen i bund. Hvad det betyder er, at de bliver nødt til at opgradere eller skifte webhotel senere.

I takt med, at din hjemmeside bliver større og mere velbesøgt, vil det også stille højere krav til dit webhotel. Forventer du at få rigtig meget trafik eller at skulle bruge rigtig meget plads på sigt, gør du derfor klogt i at fremtidssikre dig selv.

Overvej om shared hosting er løsningen

Bestiller du et webhotel, vil du få, hvad der kaldes for en shared hosting-løsning. Det betyder, at du deler pladsen på en server med mange andre. For de fleste er det en fin løsning, men det er bestemt ikke tilfældet for alle.

Eksempelvis kan du risikere, at andre misbruger serveren, hvilket kan sortliste dens IP-adresse eller få serveren til at gå ned. Ønsker du ikke at risikere, at det kommer til at ske, så skal du naturligvis gå efter din egen server. Her kan du vælge at have en fysisk server selv eller investere i en cloud server.