Sådan skaber du orden i køkkenet

Et af de steder i hjemmet, hvor det er ekstra vigtigt at holde orden, er i køkkenet. For her er der ofte mange forskellige redskaber, kogegrej og ingredienser, som skal have en plads. Det kan dog være svært at holde styr på alting, og det kan derfor være en god idé at have nogle systemer, som skaber orden.

Køb nogle ordenssystemer

Det kan være en god idé at investere i nogle ordenssystemer til dine skabe og hylder. Det kan f.eks. være hyldeskinner, kroge og skuffer, der gør det nemmere for dig at holde orden. På den måde kan du f.eks. hænge dine gryder op på væggen, så du undgår at skulle rode igennem dem, når du skal finde en gryde.
Du kan også bruge klistermærker til at markere, hvor nogle ting skal stå. Det kan f.eks. være at sætte et klistermærke på en hylde, hvor du har dine gryder. På den måde ved du altid, hvor du skal finde dem og hvor du skal placere dem igen. Find klistermærker her.

Sorter dine redskaber efter brug

En god idé er at have en fast plads til alle de redskaber, du ofte bruger. Det kan være knive, gryder og pander, der har en fast plads i et skab eller på en hylde. På den måde ved du altid, hvor du kan finde det, du har brug for, og du undgår at skulle rode igennem et skab fyldt med ting, du slet ikke bruger.
Du kan også have en fast plads til de ting, du sjældent bruger. Det kan være smart at have dem stående i et skab, hvor de ikke fylder for meget, men hvor du stadigvæk kan finde dem, når du har brug for dem.
Når du køber ind, så sorter dine ingredienser, så du ved, hvad du har. Det kan være frustrerende at skulle bruge en halv time på at finde ud af, hvor du har lagt noget.