Sådan får du din MacBooks batteri til at holde længere

Batterier bliver mindre effektive med tiden. Det gælder dit bilbatteri, batteriet til dine elværktøjer og batteriet til din bærbare. Bruger du ofte din computer på farten, fx hvis du arbejder eller laver lektier på toget, er du ilde stedt, hvis batteriet er ved at gå dødt, og dine medpassagerer ikke vil give dig adgang til et af togets elstik. Situationen kan ikke helt forhindres, men den kan gøres sjældnere.

Skru ned for lysstyrken

Har du fx en Apple MacBook, er der flere ting, du kan gøre for at forlænge levetiden på batterier, så deres kapacitet ikke bliver reduceret så hurtigt, og du ikke bruger nær så meget strøm. Nogle af de åbenlyse tricks kender du: Skru ned for lysstyrken på din skærm. Hvis du har lys i tastaturet, så kan det også blive slået fra. Så har du allerede gjort lidt for at få dit MacBook batteri til at holde længere.

Sluk for Power Nap og Bluetooth

Men sidder du et sted med kraftig belysning, har du brug for at have lysstyrken højt oppe for at se ordentligt. Her kan du i stedet slå Power Nap fra på din MacBook. Power Naps funktion er at tjekke efter nye mails og begivenheder regelmæssigt, når computeren er på vågeblus. Det koster strøm, så featuren kan du slå fra. Du kan også helt slukke for wi-fi og Bluetooth, hvis du ikke skal på nettet.

Find nyt MacBook batteri

Hvis du har haft samme batteri i din computer i en årrække, var det måske på tide at skifte det ud og finde et nyt. Heldigvis er det nemt at finde nye batterier til din MacBook. Du behøver ikke slå dig til tåls med et batteri, der holder på ladningen lige så godt, som et frostsprængt rør holder på vandet.