Mangler du en mønt til din samling? Find den her

Der findes mange spændende hobbyer, som du kan give dig i kast med, hvis du gerne vil udfylde livets ledige stunder med noget meningsfuldt. Du kan bl.a. vælge at blive møntsamler, hvilket er en hobby, som altid byder på nye muligheder for at finde noget til din samling.

Der findes nemlig mange forskellige og specielle mønter, og en møntsamling behøver derfor ikke bare at bestå af helt normale 5-kroner, 10-kroner og så videre. Der laves nemlig mange andre mønter her i landet, som bl.a. kommer til verden i forbindelse med specielle begivenheder.

Det kan eksempelviv ære erindringsmønter, som er helt specielle mønter, der kun laves i et begrænset oplag. Erindringsmønter bliver helt konkret lavet i forbindelse med specielle begivenheder i Kongehuset, og disse er derfor specielle mønter for alle, der går op i det royale generelt i eller i sin møntsamling.

De særlige begivenheder i Kongehuset kan eksempelvis være et tronskifte, et jubilæum eller et bryllup. Men den seneste erindringsmønt, som blev udstedt, var en mønt til Dronning Magrethes 80-års fødselsdag i 2020. Her blev en 500-krone fremstillet specielt til lejligheden som et evigt minde om den store dag.

På mønten findes et portræt af regenten, mens den anden side er prydet af bl.a. et hjerte. Denne mønt er derfor noget helt særligt og er således et must for alle seriøse samlere.

Det samme er alle de tidligere erindringsmønter, som er blevet udstedt ved andre store begivenheder i Kongehuset, og som ligeledes har helt specielle designs, som kun findes i netop disse mønter.

Derfor kan det hurtigt blive til en sjov hobby at samle på erindringsmønter, for der findes rigtig mange specielle og flotte mønter fra Danmark, som alle knytter sig til en speciel begivenhed. Og da der ofte kommer nye erindringsmønter til, er møntsamling en hobby, som aldrig behøver at få en ende.