Kom godt i gang med en sund hobby

Det er sundt, det er sjovt, det er et praktisk transportmiddel; der er mange grunde til at elske en cykeltur, og det er en af de nemmeste sportsgrene at komme i gang med, da det som udgangspunkt kun kræver en cykel. Øvrigt udstyr og tilbehør som fx. cykelshorts er ikke et must, og du kan vente med at investere i en masse fancy gear, til du ved, hvad du har brug for.

Ved at tage cyklen på arbejde, til træning eller ned at handle i stedet for bilen, kan du snige lidt motion ind i en travl hverdag. Du kan også få en mere aktiv fritid ved at bruge cyklen til at tage på udflugter – alene eller sammen med andre.

For børn giver cyklen den første følelse af frihed, hvor de kan køre, hvorhen de vil, uden at skulle spørge om at blive kørt eller vente på en bus. Det åbner en helt ny verden af muligheder, hvor de får friheden til at cykle hjem til og fra vennerne i fritiden, uden at mor og far skal blandes ind i logistikken.

Det er ikke lovpligtigt, men absolut anbefalelsesværdigt, at køre med cykelhjelm. Ligegyldigt, hvor øvet eller uøvet du er, kan der ske uheld, og hjelmen gør en stor forskel for din sikkerhed.

Med en cykelpumpe i tasken kan du få luft i et fladt dæk, så du kan cykle (i stedet for at trække) hjem til lappegrejet eller til cykelsmeden for at få det fikset mere permanent.

Hvis du skal have mere med på cyklen, end der kan være i en rygsæk, er det en god idé med cykelkurve. På den måde er din computer, dine indkøb, eller hvad du nu skal have med dig, mere sikkert og stabilt opbevaret, så du ikke skal bruge helt så meget opmærksomhed på at holde øje med, at tingene bliver, hvor de skal, på bagagebæren.