Hvorfor ændrer elpriserne sig?

Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være svært at finde rundt i elpriser, uanset om man har betalt sine elregninger længe eller lige er begyndt på det. Det bliver endnu mere vanskeligt, når priserne på strøm pludselig stiger, og ens regning bliver lidt større. Det gælder især i Odense og andre større byer. Der kan være mange forskellige grunde til, at ens regning stiger – alt fra vejret til abonnementer, der lokker folk ind med billige elpriser i starten.

Det er en god ide at sætte sig ind i de mange grunde, som får elpriserne til at stige, for der er mange penge at spare for den enkelte forbruger i Odense. Derfor har vi har samlet et par forklaringer på elprisernes ændringer, så du som forbruger får et godt udgangspunkt for at vælge den rigtige el-leverandør.

Elpriserne hænger sammen med vejret

Det kan være en smule uforståeligt, men faktisk afhænger priserne på el af vejret. Det har vi set i løbet af de seneste par år, og der er ikke meget at gøre ved denne del af regnestykket, Når der ikke falder tilstrækkeligt med regn til at fylde Norges vandkraftværker optimalt, og når der ikke blæser nok til at drive vindmøllerne rundt, så stiger priserne på strømmen i Odense.

Det kan være utroligt frustrerende for den enkelte forbruger, og det kan gøre det ekstra svært at finde de billigste elpriser, da man gerne vil finde den billigste pris uden at gå på kompromis med kvaliteten af for eksempel kundeservice. Men der er hjælp at hente for den opmærksomme forbruger. Man skal bare have nogle få ting i fokus, når man vælger sin kommende el-leverandør. Der er heldigvis mange forbrugere, der efterhånden har fået øjnene op for dette og derfor vælger en ny leverandør af el.

Nogle virksomheder kan have dyre abonnementer efter introduktionsperioden

De forskellige leverandørers abonnementer og priser kan have indflydelse på strømmens prisstigninger. Alle leverandører af strøm er pålagt visse afgifter og gebyrer fra staten, hvilket betyder, at prisen for el i sidste ende kommer til at afhænge af leverandørernes prissætninger. De sælger alle den samme strøm, men prisen afhænger altså af leverandørerne i sidste ende.

Derfor er der mange, der er begyndt med at sammenligne de forskellige leverandørers priser. Det gælder især priserne efter en eventuel introduktionsperiode. Der er nemlig en del leverandører, som lover en billig pris på el, men som efter en introduktionsperiode sætter priserne op. Derfor kan man med fordel se sig om efter en leverandør, der ikke binder forbrugeren med et abonnement, og som leverer strømmen uden en prisstigning efter en introduktionsperiode.

Billig strøm er ikke lig med dårlig kundeservice

Når man leder efter en leverandør med de billigste elpriser, er det ikke ensbetydende med, at man skal gå på kompromis med den gode kundeservice. Den gode kundeservice er nemlig med til at sikre, at eventuelle problemer bliver løst hurtigt og effektivt, så man bare kan nyde at have el i hjemmet.

Mange forbrugere har efterhånden også fået øjnene op for vigtigheden af en god kundeservice, som har forbrugernes bedste interesser for øje. Her er kunderne især glade for klare og overskuelige grafer over for eksempel døgnets elpriser, så man hurtigt kan finde ud af, hvornår på døgnet strømmen er billigst.