Hvordan vælger jeg den rigtige momentnøgle?

momentnøgle-klud-bil-carl-ras

Hvordan vælger jeg den rigtige momentnøgle?

Her er størrelsen en vigtig faktor, fordi den skal tilpasses i forhold til den bolt, der skal spændes.
Derefter skal du tænke på de andre led og dele af momentnøglen. Her kan det være toppen du ønsker at eje eller styrken du vil indstille på den. Så ligesom så mange andre overvejelser du skal foretage dig indenfor et nyt køb, så er det nøjagtigt det samme med momentnøglesæt eller enkelt stk.

Hvilke størrelser af momentnøgler kan jeg vælge imellem?

Momentnøgler findes i forskellige størrelser. Det væsentligt at sætte sig ind i afhængigt af hvad du skal bruge den til. Størrelsen kan variere alt efter du skal bruge den til et bilhjul eller din cykel. Momentnøglen 0-10 nm og 0-20 nm er nogle af de mest populære. Nm er en forkortelse af Newton, som du muligvis ikke benytter så ofte af målenhed. Men stadig aktivt i autoværktøjsbranchen.

Eksempler på størrelser af momentnøgler
Tommer:
1/2”
1/4”
3/8”

Newton:
Momentnøgle 0-20 nm
Momentnøgle 5-25 nm
Momentnøgle 2-24 nm

Måleenheder har betydning

Moment måleenheder for mindre bolte måles i “centimeter pounds”, for eksempel 20-200 tommer-pounds . Større applikationer måles i ” und-pounds”, for eksempel 5-80 und-pounds. Være sikker på, skruenøgle er indstillet i henhold til de enheder, der anbefales til bolten eller samling, du arbejder på. Det kan her variere fra bil til cykel og ikke bare en tilfældig bolt og for den sagsskyld typer af momentnøgler. Bolte kan knække, når en stor mængde af drejningsmoment finder anvendelse, og kan være farlige. Du burde have beskyttelsesbriller på for at beskytte dine øjne i tilfælde af en knækket bolt. Spænd bolte langsomt, da momentnøgler er ikke designet til at måle hurtige dele. Så sørg for at der sker langsom og anvend jævne tryk. At gå til den langsomt giver dig også mulighed for at høre og føle momentnøglens klik hver gang det angivne moment, også kaldt indstilling, er nået.

Hvilken momentnøgle skal jeg købe?

Når du skal vælge størrelse, er det angivet i størrelsen på hovedet eller toppen, og i intervallet. Det første måles i tommer, det sidste i Nm eller Newton. Nogle gange er styrken eller intervallet også angivet i kilo.