Guide til den bedste start på dit efterskoleår

Det kan være en smule overvældende at starte på efterskole. Du kommer et helt nyt sted hen, møder en masse nye mennesker og får en ny hverdag. Der er rigtig mange nye ting, som du skal tage stilling til. 

Er du nervøs for din start på efterskolen, så læs med videre her. Her finder du gode råd til at få den bedste start på dit efterskoleår. Du kan bruge disse råd lige meget, om du skal starte på en gymnastik efterskole, en musikefterskole eller en helt anden efterskole.

Gode råd til en god start

Du kan selv gøre en masse ting for at få den bedst mulige start på efterskolen. Du kan blandt andet gøre følgende:

  • Sørg for at være smilende, åben og imødekommende lige fra starten af selvom, at det til tider kan være svært.
  • Brug tid sammen med dine roomies og bliv gode venner med dem. Dette er vigtigt, da I skal bruge en del tid sammen det næste år.
  • Gem dig ikke væk på værelset. Det er helt i orden at tage nogle pauser en gang imellem, men du skal ikke isolere dig selv på værelset hele tiden.
  • Deltag i alle de forskellige aktiviteter i starten. Efterskolen vil højst sandsynligt arrangere aktiviteter i starten, så I alle sammen kan blive rystet sammen. Det er en fordel at deltage i dem.
  • Tag initiativ til at lave noget sammen med de andre. Det er en god måde at få nye venner på. Du behøver ikke vente på, at andre hiver fat i dig for at lave noget sammen.