Guide: Sådan pifter du dine loppefund op

Selvom det for mange er utroligt nemt at drøne en tur forbi et møbelhus for at handle nye møbler, eller svinge ned forbi nærmeste tøjbutik for at friske garderoben op, er det alligevel oftest sjovere, og lidt mere udfordrende, at dumpe ind i en lille og måske ukendt genbrugsbutik, som emmer af patina og muligheder. Her har du mulighed for at springe ud i det helt store DIY-projekt, når du trækker et aflagt møbel frem fra hjørnet eller en vintagebluse ned fra bøjlen.

En god og behagelig stol trods mange år på bagen

DIY er blevet væsentligt mere udbredt, da der er kommet en stor bølge af folk i samfundet, som ønsker at sætte deres eget præg på ting, som de finder i genbrug. Har du dog købt en stol, er der en god chance for, at polstringen måske er lidt medtaget, alt afhængigt af, hvor gammel den er. Dette behøver dog ikke være et større problem. Køb skumgummi for at sikre en ny og lækker polstring, så dit loppefund kan leve mange år endnu. Stop dog ikke her, men smid eventuel et nyt betræk på, hvis dette er lidt flosset, så du både får en behagelig og smuk stol, som du kan bruge i lang tid fremover.

Tilføj eller udskift detaljer på loppetøj

Upcycling af loppefund behøver dog ikke begrænse sig til møbler. Når du er nede i genbrug, og falder over en trøje, som lige mangler det sidste flair, er det som regel værd at købe den med hjem, og udskifte knapperne på den, til nogle der falder bedre i din smag. Du kan tilføje patches til T-shirts, for at personliggøre dem. En kjole, hvor du virkelig ikke bryder dig om skørtet, kan lynhurtigt transformeres til en fed bluse, hvis du finder nål, tråd og saks frem, hvorved dine kreative evner rigtig bliver sat på prøve.