Gaver til kreative børn

At give en elsket person en gave er ikke altid lige nemt. Giver man tøj, passer det måske ikke i hverken størrelse eller stil. Har du et kreativt barn, der skal have en gave, er opgaven til gengæld lettere.

 

Kreative børn vil nemlig, hellere end noget andet i verden have materialer, de kan være kreative med. Deres lommepenge rækker ikke altid til de dyreste tuscher eller et ordentligt smykkesæt, og det er lige præcis det, der hæmmer deres kreativitet.

 

Det svære ved kreative børn er til gengæld, at de sjældent har fundet deres rette medie så tidligt. Derfor kan du også give kreative materialer i øst og vest, da barnet med garanti også vil finde det interessant.

 

Smykker og perler

Smykker og perler er en ideel gave til de lidt større børn med en mere udviklet finmotorik. Her kræves det nemlig af smykkemageren, at man kan holde hænderne i ro, mens man sætter små perler på en række.

 

Lærer barnet først, hvordan man leger med perler, kan der komme de smukkeste smykker ud af processen. Måske får du endda et smykke retur, som tak for gaven.

 

Maling

Er barnet helt vild med at tegne, og bliver altid set med en tusch i hånden, er det måske tid til at opskalerer kunstværkerne. Giv derfor barnet en samling oliemaling og et hvidt lærred. Her kan barnet virkelig få lov til at lade kreativiteten blomstrer med brede penselstrøg som en ægte kunstner.

 

Ler

Hvis barnet skal rykke sig fra det endimensionelle til 3d-kunst, er ler muligvis første skridt på den vej. Ler er et meget tilgængeligt materiale at arbejde med. Her behøver man altså ikke en drejestol, for at lave kunst, men man kan bare starte med en plade, hvorpå leret kan stå, uden at lave mærker i bordet.