Derfor skal du bruge krympeplast

Måske har du hørt om det, måske har du ikke – men uanset hvad så er krympeplast et af det absolut mest populære materialer inden for byggeindustrien. Og det er der faktisk mange forskellige årsager til. Men hvad er krympeplast egentlig og hvad kan du bruge det til i det hele taget? Er det overhovedet noget du bør sætte dig ind i? Det korte svar er ja – og du kan jo starte med at læse denne miniguide om krympeplast.

Hvad er krympeplast

Krympeplast er en helt særlig type plastik, eller folie, som krymper når det bliver udsat for varme. Det bliver både brugt i forbindelse med diverse hobbyprojekter, men er også særdeles populært når det kommer til byggeprojekter og lignende. Når plastikken krymper bliver plastikken nemlig ekstra hård og er derfor et ekstra holdbart materiale at arbejde med.


Derudover så er krympeplast, modsat hvad mange måske går og tror, ganske ufarligt at arbejde med. Plastikken afgiver nemlig ingen farlige giftstoffer når det opvarmes. Det er derfor et ganske sikkert materiale at arbejde med hvad enten man skal bruge det til et stort byggeprojekt, eller blot skal lave en sjov lille nøglering i ovnen derhjemme.

Fordele ved krympeplast

Hvis du er på udkig efter et sjovt lille hobbyprojekt er krympeplast en oplagt mulighed. Særligt for børn da det er sjovt at se produktet ændre sig fra start til slut. Men hvis du skal bruge det i forbindelse med byggeri er der også rigtig mange fordele ved at vælge krympeplast. Her er de største fordele ved at bruge krympeplast.

  • Det er nemt at skaffe

  • Du skal blot bruge en varmepistol for at aktivere det

  • Det hjælper med at slutte helt tæt og undgå luftbobler

  • Krympeplast er ganske ufarligt at arbejde med og afgiver ingen skadelige giftstoffer

  • Det former sig til netop den form du har brug for.