

Har du en stor garderobe med en masse fine skjorter, kjoler eller bluser, der alle sammen bare er gemt væk i skabet? Så læs med her. Du kan nemlig få dit fine tøj frem i lyset, ved at gi’ dig i kast med at bygge et tøjstativ selv. Fordelen er at du kan tilpasse det i stil, form og størrelse så det matcher dit behov, og derudover vil dit tøj også blive præsenteret på smukkeste vis. Der er mange måder at lave sit eget tøjstativ på, men her har vi samlet nogle af de mest populære og simple metoder, så du hurtigt kan komme igang.
Hos Beslagskassen kan du finde et godt udvalg af nyttige elementer som bøjlestænger- og holdere, endepropper og stropper, som du kan få stor gavn af i til dit projekt.
Tøjstativ i vandrør
Tøjstativer lavet i vandrør er blevet enormt populære de seneste år – og med god grund! De er nemlig utroligt nemme selv at give sig i kast med, de er billige i materialer også tilføjer de boligen et minimalistisk og råt look.
Materialerne er lette at få fat i, og kan købes i dit lokale byggemarked. Vandrør findes i et hav af forskellige størrelser, og det er derfor nemt at bygge et stativ, der udnytter pladsen i rummet. Derudover er det en holdbar løsning, og du skal ikke være nervøs for at rørerne falder ned.
Lofthængt tøjstativ med læderremme
Har du et mindre rum, er et svævende tøjstativ en god løsning, da det frigør gulvplads og får rummet til at syne større. Det gør det også lettere at komme til med en støvsuger.
Lofthængte tøjstativer er utroligt lette at gi’ sig i kast med og du kan bruge et hav af forskellige materialer. En af de meget populære valg er at bruge læderstropper til at holde bøjlestangen. Som bøjlestang kan du blandt bruge en større gren, et gammelt kosteskaft eller en stang i messing eller metal.
Væghængt tøjstativ
Et alternativ til den lofthængte løsning, er at lave et tøjstativ der er væghængt i stedet. Heller ikke her kommer man uden om de geniale vandrør, der også er ganske velegnet som væghængt løsning. Ønsker du et andet udtryk, kan du spraymale dine vandrør i en anden farve.