Business Intelligence skaber vejen for faktabaserede beslutninger

Business Intelligence (BI) refererer til den tekniske infrastruktur og  proceduremæssige, der indsamler, opbevarer og analyserer data, der kommer fra en virksomheds aktiviteter.

BI er et bredt begreb, der omfatter data mining, procesanalyse, performance benchmarking og beskrivende analyser. BI analyserer alle de data, der genereres af en virksomhed, og præsenterer letfordøjelige rapporter, præstationsmål og tendenser, der informerer ledelsens beslutninger.

Unit-IT har specialister indenfor BI og dataplatform, og kan skabe skræddersyede og effektive løsnnger for virksomheder. For at kunne skabe det bedste setup for den enkelte virksomhed, er det vigtigt man sætter sig ind i forretningen bag virksomheden. Ved den korrekte forståelse for virksomhedens forretning kan der sættes ind på de rigtige indsatsområder, der kan skabe værdi over tid. En virksomhed med det rigtige setup har de bedste betingelser for at præstere i dagligdagen. 

Microsoft Power BI visualiserer din data på bedste vis 

Business intelligence med Power BI sætter data-drevet organisation i gang med at træffe værdifulde beslutninger. En datadreven forretning kan skabes ved at lade de rigtige specialister på området tage kontrollen og skabe det bedst mulige setup for virksomheden. 

Der er en række nøgleord der betegner Business Intelligence (BI):

  • Business Intelligence analyserer data og producerer derefter rapporter og information, der hjælper ledere med at træffe de bedste værdifulde beslutninger.

 

  • Business Intelligence repræsenterer den tekniske infrastruktur, der indsamler, opbevarer og analyserer relevant virksomhedsdata.

 

  • Virksomheder med SQL, Power BI og mere producerer BI-løsninger til virksomheder, der har et ønske om, at udnytte deres data til at træffe værdifulde beslutninger. 

 

  • Business Intelligence værktøjer og software kan præsenteres i et bredt spænd af former, såsom regneark, rapporterings-/forespørgsels software, data visualiseringssoftware, datamining værktøjer og online analytisk behandling.

 

  • Self-service Business Intelligence er en tilgang for analyse, der giver den enkelte personer, uden teknisk baggrund adgang til og udforske data.

Fordelene er mange ved implementering af Business Intelligence i virksomheder. Nogle af de mange fordele, virksomheder kan opleve efter at have taget BI ind i deres forretningsmodeller, omfatter hurtigere, mere præcis rapportering og analyse. Men også forbedret datakvalitet, højere grad af medarbejdertilfredshed, reducerede omkostninger og øget indtjening. Og dermed evnen til at træffe bedre og mere præcise forretnings beslutninger på baggrund af veldokumenteret data.

Data Warehouse samler virksomhedens data 

Data Warehouse er ikke et stykke software, men nærmere et sammenspil mellem flere forskellige typer af software. En Microsoft SQL server kan f.eks. fungere som databasen og så kan Microsoft Power BI bruges til at opbygge rapporter. Et data warehouse ligger typisk i en eller flere databaser. Det er vigtigt som virksomhed at gøre op med værdien af data, for at der kan træffes korrekte og værdifulde beslutninger. Med et optimeret data warehouse kan der skabes en datadreven kultur, og der kan findes klarhed i data, man ikke vidste før. 

Med skræddersyet Power BI kan din virksomhed træffe beslutninger ud fra data og ikke mavefornemmelse eller antagelser.