Brug din stemme i din lokale netavis

Er der noget, du brænder for at komme ud med, men ved du ikke helt hvordan og hvor du skal gøre det? En oplagt mulighed er, at indsende et læserbrev til din lokale netavis. Her kan du komme ud med din holdning og forhåbentlig række ud til en målgruppe, der er relevant for dig – nemlig dine medborgere.

Længe leve ytringsfrihed

I Danmark har vi ytringsfrihed og dermed retten til frit at udtrykke vores mening ud til andre. Det er en vigtig ret, som gør, at vi alle føler vi har noget at sige. Har du en holdning, en tanke, en opfordring eller noget helt fjerde, som du gerne vil have kommunikeret ud til en større målgruppe, så er det oplagt at formulere et læserbrev, et debatindlæg eller for eksempel en kommentar og sende ind til et nyhedsmedie med forhåbningen om, at de vil udgive den på deres platform. Bor du eksempelvis i Aalborg og er utilfreds med et nyt politisk tiltag, kan du sende et læserbrev ind til den lokale netavis og redegøre for din mening. På den måde bliver din holdning kommunikeret ud til både lokale politikere og dine medborgere, og den kan forhåbentlig være med til at påvirke dem og deres holdning.

Fordel at sende til en lokal avis

Når man bor i et lokalsamfund, kan der hurtigt opstå konflikter, uenigheder og nogle vil være enige i kommunens regler, mens andre vil føle sig stødt. Derfor er det vigtigt at have et sted, hvor man kan opretholde den lokale debat, så alle føler, at de bliver hørt og får et ord indført. Har du en politisk holdning, kan du sende den ind som læserbrev og være med til at påvirke de lokale politikere den vej igennem. På den måde er de lokale netaviser et bindeled mellem den lokale borger og politikeren.