5 absolutte yndlingsmøbler du skal opleve

Møbler er hele essensen af boligindretning, og nok også den sjoveste del. Hvor renovationer, maling og andre ting kan trække ud og altid kræver hårdt arbejde, er møbleringen af boligens forskellige værelser ofte en sjov og kreativ opgave, der i værste fald kun kræver lidt arbejde af din bankkonto.

Det er ofte de mere tids- og arbejdskrævende opgaver der fokuseres på i mange indretningsguides, men nogle gange skal det også bare være sjovt. Derfor giver vi denne guide 5 eksempler på dejlige yndlingsmøbler. 5 eksempler på fantastiske møbler der bare liver ethvert hjem op.

1 – Montanas reolsystem

Vi starter med en af de mest alsidige opbevaringssystemer nogensinde. Montanas reolsystem er blevet en moderne klassiker, og med god grund. Reolsystemet har i sin stil ramt en perfekt kombination af tidløshed, et super stilrent design der passer ind i så mange stilarter, men samtidig et design der er interessant, og som du ikke bliver træt af.

Det er i høj grad denne kombination der er kilden til Montanas enorme popularitet gennem årene. Mange har fået det som yndlingsmøbel, ikke fordi det er boligindretningens centrum, men lige præcis fordi de har en enorm evne til at binde hele hjemmet sammen. Og så skader det ikke at modulerne kommer i så mange forskellige størrelser og farver for maksimal fleksibilitet.

2 – Pindestole

Et helt andet møbel, men med næsten lige så stor alsidighed, er de såkaldte pindestole. Pindestole kommer i dag i mange forskellige mærker og varianter, men alle har de deres tynde, pindelignende stænger i ryg, og potentielle armlæn, tilfælles. Udover dette varierer de i både form, funktionalitet og farver.

Selvom der findes mange typer i dag, så er det ofte de fine gamle fra Farstrup man går efter. Disse er et godt prisvenligt alternativ til dyrere designklassikere. Men klassikerstatus er der nok af, og kvaliteten er i top. Desuden kan de både bruges enkeltvis som en ekstra stol et sted, med gode puder og hynder som en simpel lænestol eller, hvis du har flere, som et samlet spisestolesæt.

3 – Bambussofa

I en liste over yndlingsmøbler bør der næsten være en sofa med. Sofaen er ethvert hjems sociale centrum, og ofte det møbel hvor vi vil opleve fleste gode og hyggelige stunder med venner og familie. Sofaen er dog også et møbel vi ofte har helt klare og entydige forventninger til, så på denne plads vil vi udfordre med en lidt alternativ sofatype.

I de senere år er bambus, og bambuslignende materialer, nemlig blevet meget hotte når det kommer til boligindretning. Et glimrende eksempel på dette er bambussofaer. Disse flotte møbler udgør et let og luftigt alternativ til store flyder sofaer, og kan give din stue en lidt sommerlig fornemmelse. Perfekt til dig der ikke nødvendigvis er interesseret i en stor flyder.

4 – Svea skænk

Et møbel der for alvor har gjort et comeback i de seneste par år, og det i en sådan grad at den fortjener en inklusion på vores liste over yndlingsmøbler, er skænken. En skænk er ikke længere noget din mormor og morfar bruger til at opbevare sølvtøjet, nej, den er blevet moderne og elegant. Kombinationen af god opbevaringsplads bag lågerne og mulighed for at stille ting ovenpå er bare helt eminent.

Mange skænke kunne nævnes her, men vi har valgt Sveas skænk fordi den repræsenterer alt det vi har nævnt ovenfor. Med sit elegante og slanke design, her særligt kombinationen af det rå egetræ og de grønne overflader, er den moderne og lækker at se på. De to låger, tre skuffer og den store overflade gør den desuden til at praktisk møbel med masser af opbevarings- og udstillingsplads.

5 – Y-stolen

Vi slutter af med en af dansk designs absolutte møbelklassikere, nemlig Hans J. Wegners y-stole. Y-stolene har alt hvad yndlingsmøbler skal have: fantastisk design, god holdbarhed, alsidighed og frem for alt en eller anden x-faktor der bare får os til altid at falde for dem.

I mange danske hjem vil du kunne finde y-stole der har stået der i et halvt århundrede. De står lige så skarpt i dag som de altid har gjort, og har aldrig virket umoderne eller ved siden af. Kvalitet og design går altså her hånd i hånd.