3 læsetips til dig med dårligt syn

Læsning kan være en fantastisk hobby. For det kan på den ene side være en skøn måde at slappe af på. Du kan begive dig ind i en fantasiverden og nyde de fantastiske fortællinger, der udfolder sig her. På den anden side kan det også være med til at berige dig med ny viden og nye perspektiver på livet. Derfor er det altså også særligt trist, når man mister evnen til at læse som følge af synsproblemer. Men så er der heldigvis hjælp at hente. Her er nemlig 3 gode råd til dig.

1. Brug en læselup

Du kan blandt andet vælge at læse med en læselup. Find en læselup her, så du kan komme videre med de gode bøger, du gerne vil læse.

Med en læselup vil mange opleve, at de kan læse ligesom før. Du vil nemlig blot forstørre skriften for dig selv. Derfor bliver det altså også betydeligt nemmere at se, hvad der står, hvis problemet ligger i den lille skriftstørrelse.

Ved at følge dette læsetip vil du ikke engang skulle lægge de traditionelle bøger på hylden. Så kan du altså roligt blive ved med at læse som før.

2. Læs ved hjælp af en app eller en e-bogslæser

Er en læselup ikke det rigtige for dig, kan du også vælge at give e-bøger en chance. For e-bøger kan du nemlig læse på en elektronisk enhed. Det kan blandt andet være en tablet eller en decideret e-bogslæser.

Ved at læse på denne måde bliver det nemt at forstørre skriftstørrelsen til at passe dine behov.

Der er i øvrigt den fordel ved det, at det bliver nemt som aldrig før at have bøger på dig. For du kan have mange forskellige e-bøger på samme enhed.

3. Lyt til bøgerne i stedet

Endelig er der selvfølgelig også den mulighed, at du kaster dig over lydbøger i stedet for de klassiske former for bøger. Så vil det nemlig ikke gøre nogen forskel, hvor godt du kan se.

Det er muligt at få adgang til lydbøger på flere måder.

Du kan blandt andet købe dem, så du selv ejer dem. Så vil de altid være til rådighed.

Derudover kan du også købe et abonnement til en lydbogstjeneste. Herfra kan du få adgang til et bestemt antal lydbøger om måneden.

Endelig er det muligt at låne lydbøger på de fleste biblioteker – både elektronisk og fysisk. Spørg din bibliotekar om mulighederne.